فارسی
جمعه 07 ارديبهشت 1403 - الجمعة 16 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0

به مناسبت سالروز درگذشت علامه شیخ عبدالحسین امینی(ره)

دوازدهم تیر ماه سالگرد درگذشت عالم بزرگوار مرحوم شیخ عبدالحسین امینی است.
علامه شیخ عبدالحسین امینی در سال 1320 هجری قمری در تبریز دیده به دنیا گشود. او در محضر پدر گرامی‌اش حجت الاسلام حاج میرزا  احمد امینی تحصیلات مقدماتی را سپری ساخت. آنگاه در نزد علمائی چون سید محمد مولانا و شیخ حسین به ادامه تحصیل خود در مراحل دیگر همت گماشت و پس از طی این مرحله راهی نجف شد. در آنجا در محضر استادانی چون سید محمد فیروز آبادی و سیدابوتراب خوانساری به کسب علوم پرداخت.
او به جهت استعداد شگرف خویش در همان دوران جوانی به کسب درجه اجتهاد توفیق حاصل کرده و این اجازه با تائید و دستخط مراجع بزرگوار آیات عظام سیدابوالحسن اصفهانی، میرزا محمد حسین نائینی، حاج شیخ عبدالکریم حائری و شیخ محمد حسین کمپانی همراه بود.
علامه امینی موفق شد در سال 1335 هجری قمری نخستین کتاب خویش را به نام شهداالفضیله برشته تحریر درآورد. بزرگترین و ارزشمندترین اثر وی الغدیر نام دارد. او در نگارش این اثر زحمت بسیاری را تحمل نمود و تمام این زحمات را به عشق و محبت خاصی که به امیرالمومنین و ولایت آن پیشوای معصوم داشت. براحتی و با میل و اشتیاق پذیرفت و بدین منظور به کشورهای مختلفی جهت تهیه منابع و ماخذ لازم سفر نمود.
علامه امینی برای تحقیق اهداف مقدس خویش  که در راس همه آنها تحقیق و نشر و تبلیغ ولایت حضرت علی بن ابیطالب (ع) و اثبات حقانیت تشیع و ایجاد وحدت و یکپارچگی بین فرق اسلامی بود به کشورهایی چون هند و ترکی و سوریه  عراق مهاجرت نمود و مجموعه  این تحقیقات و تفحصات را با عشق و محبت مولایش علی(ع) به روی کاغذ آورد و میراثی بس گرانبها برای تشیع باقی گذاشت. همانگونه که اشارت رفت تمام لحظاتی که علامه امینی وقف تهیه الغدیر نمود همراه که اشارت آورد و میراثی بس گرانبها برای تشیع باقی گذاشت. همانگونه که اشارت رفت تمام لحظاتی که علامه امینی وقف تهیه الغدیر نمود همرا به محبت به علی(ع) و دقت کامل در انعکاس تمام حقایقی که مربوط به آن حضرت بود طی شد خود آن بزرگوار در این باره چنین گفته است:
هر گاه پشت میز می‌نشینم که الغدیر را بنویسم مثل اینکه علی(ع) را در کنار میز می‌دیدیدم که مطالب را به من دیکته می‌فرمود.
سفرها و تحیقی و تتبعات مرحوم علامه امینی علاوه بر اینکه منجر به نگارش کتاب ارزشمند الغدیر شد اقدام عظیم و بی مانند دیگری از آن عالم بزرگ را نیز سبب شدو آن تاسیس کتابخانه بزرگ نجف بود که یکی از مهمترین اقدامات علمی و اجتماعی آن بزرگوار محسوب می‌شود. مرحوم علامه امینی علاوه بر تالیف کتاب شهدالفضیله و کتاب بزرگ الغدیر کتاب دیگری نیز از خود به جای نهاده است که عبارتند ار:
1.کامل الزیارات این قولویه(تحقیق و تعلیق)
2.ادب الزائر یعم الحائر
3.سیرتنا و سنتنا سیره نبینا و سنته
4.اعلام الانام فی محرفه الملک العلام(در توحید)
5.تفسیر آیه.
6.تفسیر آیه«و اذا خذریک من بنی آدم ..»
7.تفسیر آیه«و کنتم ازواجئلائه...»
8.تفسیر آیه«ولله الاسماء الحسنی»
9.تفسیرسوره حمد
10.ثمرات الاسفار(در 2 جلد)
11.حاشیه بر رسائل شیخ انصاری
12.حاشیه بر مکاسب شیخ انصاری
13.رساله در حقیقت زیارات
14.رساله در علم درایه
15.رساله در نیت
16.ریاص الانس(در 2 جلد)
17.العتره الطاهره فی الکتاب العزیز
علامه امینی علاوه بر صعود بر قله بلند دانش و کسب مقام والای علمی، از لحاظ روحی و اخلاقی درجات و مراتبی را نیز طی کرده و کمالات نفسانی را در وجود خویس باور نموده بود. در وصف حالات و روحیات و شدت عشقی که به خاندان نبوت داشت نوشته‌اند که « وی از راه اعمال صالحه و مداومت در ادعیه و تفکر در زیارات ماثور، به حقایقی برخورد که پیش سالک دانستنی است نه گفتنی.
از این جهت کمر برای نصرت حق و دفاع از حقوق پایمال شده وحی خاتم الانبیا بربست و در راه نیل بدین مقصود از باطن صاحب الحق و فرزندش صاحب الامر (ع) با کمال اخلاص استمداد جست و مورد مدد نیز واقع گردید. در نتیجه آیت الله امینی یک فرد روحانی کامل عیاری شد که در او نور عقل شرعی بوجه احسن تجلی کرد.
از میان صفات و ویژگی‌های برجسته و حسنه وی نظیر علو طبع، استغنا از همنوع، صراحت لهجه، زبان صدق گویا، قلم و بیان شیوا و رسا و گرم، آراستگی به صفات کریمه شجاعت، توکل، ادب علمی و اجتماعی و عالیترین صفات کریمه شجاعت، توکل، ادب علمی و اجتماعی و.... عالیترین صفات عالیه و با روزی عشق و محبت بی حد و والای کمال و اخلاص بسیار نسبت به آستان پاک اهل بیت عترت و طهارت(ع) گشته بود. فکر و ذکر و قیما و قعود و خواب و بیداری و قدم و قلمش ولای علی(ع) بود و بس. به هنگام یاد و و ذکر بلایا و مصایب اهل‌بیت(ع) بخصوص علی و فاطمه و حسین(ع) با فریاد و درد می‌‌گریست. حرم شریف امیرالمومنین را بسیار زیارت می‌نمود. بسیار خاضع و خاشع و بی تابانه سیل اشک از دیدگانش جاری و این همه از عشق و ولای تام و تمام او به آل محمد(ص) بود.
این عالم جلیل القدر و محقق سخت کوش و توانا سرانجام پس از آنکه به آرزوهای شیرین خویش در خدمت به اسلام و مسلمین دست یافت. راهی سرای باقی شد و جهان اسلام در فقدان او به سوگ نشست.
 
پایگاه استاد حسین انصاریان
 
0
0% (نفر 0)
 
نظر شما در مورد این مطلب ؟
 
امتیاز شما به این مطلب ؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب

سفارش امام حسن عسکری (ع) به شیعیان
كظم غيظ
قناعت گنج بی پایان!!
روحی که در دو جسم وارد می شود !!
سجایای اخلاقی معمار الغدیر!
آب زنید راه را/ به پاسداشت ورود حضرت معصومه(س) به ...
روزه ی این 3 روز ماه رجب را از دست ندهید!
محاصره اش کرده بودند
دیدگاه محدث قمى در مورد تاریخ عاشورا
صبر و مقاومت در سیره پیشوایان

بیشترین بازدید این مجموعه

آداب دعا در نيايش هاي انبياء
بازخورد سخنراني امام سجاد(عليه‏السلام)
صبر در مصايب از ديدگاه روايات‏
عجب در روايات‏
احادیث حضرت معصومه سلام الله علیها
رفاقت با امام زمان(عج)
نقش انسان در مقدرات شب قدر
افزایش رزق و روزی با نسخه‌ امام جواد (ع)
مبارزه با فساد جامعه، علّت قیام سیّدالشهدا(ع)
متن دعای معراج + ترجمه

 
نظرات کاربر

پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^