فارسی
شنبه 08 ارديبهشت 1403 - السبت 17 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

مرگ و فرصت ها، ص: 205

باشد، و بعد معنى كنيد: هيچ كس، كسى را پاداش نمى‏دهد و پاداش قيامت مربوط به خداست، نه مربوط به كس ديگرى. اما در كلام عرب وقتى كه‏ «تَجْزِي» با «عَنْ» مى‏آيد، و با توجه به نكره بودن‏ «نَفْسٌ» بدون الف و لام و «لاى» نفىِ در آيه، يعنى در روز قيامت، از اولين و آخرين، قدرت برطرف كردن چيزى از عذاب را از مجرم ندارد. يعنى مجرم حرفه‏اى در قيامت تنها است و يار ندارد.

قيامت چنين روزى است، البته نه براى مردم مؤمن؛ زيرا ممكن است هر كسى از شما گناه داشته باشيد، اما گناهكار حرفه‏اى نيستيد. تا مى‏توانيد، گناه نكنيد و گناهانى كه مرتكب شده‏ايد جبران كنيد.

جبران مخصوص هر گناه‏

هر گناهى راه جبران دارد، نمى‏شود همه گناهان را با يك جمله به پروردگار گفت: «استغفر الله ربى و اتوب اليه».

بايد ببينيد كه در اين گناهان گوناگون چه نوع گناهى هست، مثلًا بدهكارى، اگر قصد تو اين بود كه ندهى، اين با «استغفر الله» پاك نمى‏شود، بلكه شما بايد پول مردم را بدهيد. يا روزه ماه رمضان را خورده‏اى، اين با «استغفر الله» درست نمى‏شود، بايد كفاره روزه را طبق رساله بگيرى وگرنه آن سبد پر از گناه با «استغفر الله» خالى نمى‏شود.

بنابراين، آنان غير از شما هستند كه درباره آنان مى‏فرمايد:

«لا تَجْزِي نَفْسٌ عَنْ نَفْسٍ شَيْئاً وَ لا يُقْبَلُ مِنْها شَفاعَةٌ وَ لا يُؤْخَذُ مِنْها عَدْلٌ وَ لا هُمْ يُنْصَرُونَ»

يا مشرك هستند، يا گناه‏كار حرفه‏اى و بى‏ادب كه تا آخر عمر برنگشتند و هر چه خدا فرصت دارد، خراب كردند. حتى فرصت پيرى را غنيمت ندانسته و توبه‏




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^