فارسی
جمعه 31 فروردين 1403 - الجمعة 9 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

مرگ و فرصت ها، ص: 219

رباخواران، قاتلان، می گويد:

«حَسْبُهُمْ جَهَنَّمُ يَصْلَوْنَها فَبِئْسَ الْمَصِيرُ» «1»

جهنم برای اين ها كافی است، يعنی شما نگران نباشيد، من انتقام كل مظلومين را از آنان می گيرم، ولی ما نمی دانيم كه كيفيت آن چگونه است و در قيامت چه بلايی بر سر ستمكاران می آيد و چه سفره ای برای پاكان پهن می كنند؟

اين مطالب نياز به اثبات با آيات قرآن و روايات دارد و گذشته از اثبات مسأله، به تجربه ثابت شده است، البته تعداد تحقق اين حقيقت بسيار كم است، ولی پيش آمده است و ما از كسانی می شنويم، يا از قلم كسانی می بينيم كه فوق العاده مورد اعتماد هستند، يعنی شخصيت های رده اول شيعه هستند.

عظمت شخصيتی مرحوم ملا احمد نراقی

مرحوم ملا احمد نراقی «2»- كه در هفتاد جلد كتابی كه نوشته ام، از آثار او خيلی استفاده كرده ام- شخصيتی بلند مرتبه و كم نظير است. دويست سال پيش در شهر كاشان كه دارالمؤمنين بود زندگی می كرد، كاشان شهر كوچكی بود كه همه همديگر را می شناختند و فضای خيلی سنگينی بر شهر حاكم بود.

آن زمان كاشان، شهر بسته ای بود و اصلًا سفر از آنجا صورت نمی گرفت، چون جاده ای نبود. به مرحوم نراقی گفتند: منبری برو. او مجتهد جامع الشرايط، فيلسوف، حكيم، شاعر و عارف بود. در بيش از دوازده علم متخصص بود. به تنهايی يك كتابخانه بود و عظمتی داشت.

در آن مسجدی كه بنا شد منبر برود، مردم فهميدند كه چنين دريايی از حكمت، فلسفه، دين، دانش و علم می خواهد منبر برود. روی جلد كتاب های شيخ انصاری نوشته اند: خاتم المجتهدين، يعنی بعد از او هر كس مجتهد است، نان خور اوست و

______________________________
(1)- مجادله (58): 8؛ «دوزخ برای آنان كافی است، در آن وارد می شوند، و بد بازگشت گاهی است.»

(2)- علامه محقق شيخ احمد نراقی كاشانی (متوفای 1245) فرزند مرحوم حاج ملا محمد مهدی نراقی از اجله علما و فقهای شيعه و اعلم علماء عصر خويش بوده، كه علاوه بر علوم شرعيه در ساير فنون و فضايل و مراتب ذوق و عرفان احاطه تام داشته و اشعار هم با تخلص صفائی می سروده است.

صاحب روضات الجنات می فرمايد: از تخلص او به صفائی علو منزلت وی در مقامات اهل معرفت مخفی نيست. ملااحمد نراقی تأليفات زيادی در فقه و اصول و موضوعات ديگر دارد كه از جمله آنها معراج السعادة كه ترجمه جامع السعادة پدرش ملا مهدی نراقی است. مرحوم شيخ مرتضی انصاری به مدت چهارسال از محضر ايشان بهره مند گرديده و از شاگردان بنام ايشان بوده اند. ملااحمد نراقی در سال 1245 قمری مانند پدر خويش در سن 60 سالگی رحلت نمود.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^