فارسی
جمعه 10 فروردين 1403 - الجمعة 18 رمضان 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

حلال و حرام مالی، ص: 404

«ان الله تعالی يحبّ معالی الامور و يكره سفسافها» «1» خدا امور با ارزش را دوست دارد و از برنامه های پست و بی ارزش متنفّر است.

بخش عمده ای از اين امور با ارزشی كه پيغمبر اكرم صلی الله عليه و آله می فرمايد و البته در طول بيست و سه سال توضيح دادند، درباره غذای الهی نفس است. اين غذاست كه نفس را به نفس مطمئنّه، راضيه و مرضيه تبديل می كند.

بی اعتمادی به علم جدا از وحی

حال اين هشت موردی كه پيامبر اسلام صلی الله عليه و آله بيان می كنند و تمام آنها در ارتباط با نفس است را عنايت كنيد. كدام روانشناس و روانكاو می خواهد ما را اين گونه تغذيه كند؟ دانش روانشناسی و روانكاوی در اروپا و آمريكا غوغا می كند، ولی آدم نمی سازد، بلكه روز به روز جامعه غرب دارد وضع بدتری پيدا می كند.

در حالی كه علوم در آنجا گسترده تر می شود و افراد درس خوانده در آنجا بيشتر و دانشگاه ها عريض و طويل تر می شوند و روانكاوی و روانشناسی در آنجا مانند دريا موج می زند. تنها برای روانكاوی كودك، شصت كيلومتر از كودكان مختلف فيلم گرفته اند، ولی همين كودكان وقتی جوان و جوانان متوسط و متوسطها پير می شوند، باز اهل هر فساد و فسقی هستند.

هشت خصلت برای محبوبيت نفس نزد پروردگار

حال گفتار زيبا و ملكوتی رسول خدا صلی الله عليه و آله را ببينيد:

«اذا احبّ الله عبداً ألهمه العمل بثمان خصال» «2»

______________________________
(1)- المعجم الكبير: 3/ 131، حديث 2894؛ وسائل الشيعة: 17/ 73، باب 25، ذيل حديث 22020.

(2)- معدن الجواهر: 63؛ «قَالَ الصادق عليه السلام: إِذَا أَحَبَّ اللَّهُ تَعَالَی عَبْداً أَلْهَمَهُ الْعَمَلَ بِثَمَانِ خِصَالٍ غَضِّ الْبَصَرِ عَنِ الْمَحَارِمِ وَ الْخَوْفِ مِنَ اللَّهِ جَلَّ ذِكْرُهُ وَ الْحَيَاءِ وَ الْحَلْفِ الصَّبْرِ وَ الْأَمَانَةِ وَ الصِّدْقِ وَ السَّخَاء.»







گزارش خطا  

^