فارسی
جمعه 10 فروردين 1403 - الجمعة 18 رمضان 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

حلال و حرام مالی، ص: 372

شرطيت پاكی در صعود الی الله

اما آيه شريفه ای كه می فرمايد: حقيقت پاك به جانب او صعود می كند؛ چون پاكی در آن ميل به صعود شرط است و جلوی صعود پاك را هيچ قدرتی نمی تواند بگيرد و بن بستی ايجاد كند.

«مَنْ كانَ يُرِيدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِيعاً إِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ» «1»

حقيقت پاك به سوی پروردگار قابليت صعود دارد. البته اين پاكی كه در ارتباط با بدن، نفس، روح، عقل و قلب در معارف الهيه مطرح است و طرح آن را بايد خداوند، پيغمبران و ائمه طاهرين عليهم السلام ارائه كنند، ولی اجرای آن بر عهده خود انسان است.

اين طور نيست كه كسی بيكار باشد و پاكی ها و طهارت به سراغش بيايد. تدبير، نقشه و طرح پاك شدن به وسيله حكيمانی چون خدا، انبيا و ائمه عليهم السلام ارائه می شود و اجرای آن به عهده خود ماست.

آنچه كه در اين بحث می آيد، در ارتباط با پاكی بدن است، البته نه پاكی ظاهری؛ چون ظاهر بدن اگر آلوده باشد، با آب قابل شستشو و پاك كردن است. آن پاكی اگر در گردونه ارتباط با پروردگار عالم نباشد، تنها نتيجه ای كه دارد، حفظ بدن از ميكروب های مضرّ است.

آن پاكی از اين بيشتر برای انسان كار صورت نمی دهد، اما آن پاكيی كه در اين بحث مطرح است، پاكيی است كه بدن را در رفعت، مرتبه و مقامی قرار می دهد كه در پيشگاه پروردگار از ارزش والايی برخوردار می شود. خداوند متعال نسبت به آن

______________________________
(1)- فاطر (35): 10؛ «كسی كه عزت می خواهد، پس [بايد آن را از خدا بخواهد، زيرا] همه عزت ويژه خداست. حقايق پاك [چون عقايد و انديشه های صحيح ] به سوی او بالا می رود.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^