فارسی
جمعه 10 فروردين 1403 - الجمعة 18 رمضان 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ترجمه مفاتيح الجنان، ص: 931

«اللّهمّ صلّ علی محمّد و ال محمّد»، تا حق تعالی صورت تو را از آتش دوزخ نگاه دارد، و به روايت ديگر صد مرتبه پيش از سخن گفتن بگو: يا ربّ صلّ علی محمّد و ال محمّد، و اعتق رقبتی من النّار.

سجده شكر

چون از تعقيب نماز فارغ شدی، سجده شكر بجا آور. و اتفاق علمای شيعه بر آن است كه سجده شكر در وقت تازه شدن نعمتی، يا دفع بلايی مستحبّ است، و بهترين آن پس از نماز است برای شكر بر توفيق ادای نماز. به سند معتبر از حضرت باقر عليه السّلام روايت شده: پدرم امام زين العابدين عليه السّلام، هيچ نعمتی را از خدا ياد نكرد، مگر آن كه به شكرانه آن، سجده بجا آورد، و هيچ آيه ای از قرآن را نخواند كه در آن سجده باشد، مگر آن كه سجده كرد، و خدا شرّی را كه از آن می ترسيد، از او دفع نكرد مگر آنكه سجده كرد، و از هر نماز واجبی كه فارغ می شد، پس از آن سجده بجا می آورد، و هرگاه اصلاح نمودن ميان دو نفر را توفيق می يافت، به خاطر شكر آن سجده می كرد، در تمام مواضع سجود آن حضرت، اثر سجده نمايان بود، به اين خاطر به آن حضرت سجّاد می گفتند. و نيز به سند صحيح از حضرت صادق عليه السّلام روايت شده هر مؤمنی در غير نماز، برای شكر نعمتی برای خدا سجده كند حق تعالی برای او ده حسنه می نويسد، و ده سيئه را از او محو می كند، و ده درجه برای او در بهشت بلند می گرداند. و به سندهای معتبر بسيار از آن حضرت روايت شده:

نزديك ترين حالات بنده به خدا، حالت سجده همراه با گريه است. در حديث صحيح ديگری فرمود: سجده شكر بر هر مسلمانی واجب است، نماز خود را با آن تمام كن، و پروردگارت را به وسيله آن خشنود نما، و فرشتگان را از خود به شگفتی انداز، به درستی كه بنده هرگاه نماز بجا آورد، و پس از آن سجده شكر كند، پروردگار جهانيان بين او و فرشتگان پرده را بگشايد و بگويد: ای فرشتگان من، به جانب بنده من نظر كنيد، كه فريضه مرا ادا نمود، و عهد مرا تمام كرد، پس در پيشگاه من به خاطر آنچه بر او انعام كرده ام سجده كرد، ای فرشتگان من، به او چه پاداشی بايد داد؟ پاسخ می دهند رحمتت را. می پرسد: ديگر چه؟ می گويند: بهشت، باز می فرمايد: ديگر چه؟ می گويند: كفايت كارهای مهمّ او، و







گزارش خطا  

^