فارسی
جمعه 31 فروردين 1403 - الجمعة 9 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ترجمه مفاتيح الجنان، ص: 1

مقدمه

بسمه تعالی

واقعيتی كه در تمام شئون ذرّه ذرّه اجسام و عناصر و موجودات عالم طبيعت و كشور غيب و شهود حكومت دارد و از اين راه تمام موجودات هستی، از مبدأ آفرينش در دو مرحله مادی و معنوی به دريافت فيوضات در حد نياز خود نائل می شوند، دعاست.

اگر دعا نبود ادامه حيات مهمانان، هستی امكان نداشت، كه موجوديّت تمام موجودات و ظهور همه كائنات و وجود تمام عالميان از بركت دعاست.

دعاء عامل باعظمتی برای رساندن فيض از منبع لطف به تمام جهانيان است.

شيوه تربيتی ائمه اطهار عليهم السلام بر اين امر بوده است كه دوستان و ياران و اصحاب خود را با دعا و طريقه ارتباط با حضرت حق آشنا نموده و در غالب عاليترين مضامين با كلمات و جملات نورانی خود، طريقه ارتباط عبد با مولی را تعليم فرمودند و علاوه بر آن عاليترين مفاهيم عرشی تربيتي را برای جامعه بشری ترسيم می نمودند و عالمان ربانی با گردآوری ادعيه، در اين رسالت عظيم سهم بسزائی را ايفاء نموده اند.

در اين ميان، كتاب باعظمت مفاتيح الجنان تأليف عالم خبير ثقة المحدثين مرحوم حاج شيخ عباس قمی اعلی اللّه مقامه الشريف جايگاه ويژه ای را در ميان مؤمنان پيدا نموده و خلوص نيّت آن عالم ربانی موجب گشته كه اين اثر ارزشمند، عامل اتصال بسياری از محبان با محبوب حقيقی شود.

انديشمند محقق حضرت استاد حسين انصاريان مد ظله العالی جهت ارائه هرچه بهتر اين اثر در راستای ترويج فرهنگ غنی اهلبيت عصمت و طهارت عليهم السلام، اقدام به ترجمه اين اثر گرانمايه نمودند. معظم له در خلال ترجمه به اين نتيجه رسيدند كه برای سهولت فهم همگان اقدام به بازنويسی متن فارسی مفاتيح نمايند. اين اثر حاصل زحمات طاقت فرسای معظم له می باشد كه به برخی از ويژگيهای آن نسبت به ديگر ترجمه های مفاتيح و نسخ موجود اشاره می شود:

ترجمه دقيق و روان از متن عربی با ملاحظه نكات دقيق علمی ادعيه

كارآمد كردن متن فارسی با تغيير شيوه نگارش

تقديم فضائل سور بر متن سوره

تقديم دعای روز شنبه در ايام هفته

تنظيم ادعيه و اعمال شبهای ماه مبارك رمضان به ترتيب زمان

درج باقيات الصالحات با ترجمه در انتهای كتاب

توضيح اسامی مورد نياز كه به صورت اشاره آمده بوده است

ذكر آدرس آيات

نقل نسخه بدل در داخل گيومه

ذكر ارجاعات مرحوم حاج شيخ عباس قمی با شماره صفحه

كتابت جديد متن و ترجمه

در پايان از كليه عزيزانی كه در نشر اين اثر ما را ياری نموده اند كمال تشكر را داريم

مركز علمی تحقيقاتی دار العرفان

يك

پيش گفتار

دعا، راز و نياز نيازمند با حضرت بی نياز، و مناجات عاشقانه تهی دست با خدای بی انباز، و سخن گفتن عبد با زبان آشكار و نهان، با مولای سبب ساز، و نهايتا درخواست فقيری ضعيف از توانمندی غنی است.

دعا، درخواست خير دنيا و آخرت از منبع كمالات، و چشمه فيوضات، و جامع اسماء و صفات است.

دعا، ناله پرسوز عاشق به پيشگاه معشوق، و اظهار حاجت به درگاه محبوب، و اميد به يافتن مطلوب، و زمينه ساز رسيدن به مقصود است.

دعا، سئوال مسكين از مالك وجود، و گدايی مستكين از عالم غيب و شهود، و اعلام نياز ناتوان به تواناست.

دعا، اتصال بی نوا به توانگر، بر خاك نشستن ذليل در پيشگاه عزيز و ناتوان در محضر نيرومند، و عبد در برابر حق و نيستی مقابل هستی و حقير در آستانه كبير، و محدود در حضور نامحدود است.

دعا، عبادتی بس گران، عملی فوق العاده باارزش، كاری بسيار استوار، روشی نيكو، منشی والا، و كوششی الهی و انسانی است.

دعا، اتصال بی نهايت كوچك، به بی نهايت بزرگ، ارتباط مخلوق با خالق، عامل درمان روح، علاج نفس، شفای قلب، سلامت تن، نورانيت عقل، و نشانه شخصيت ملكوتی انسان است.

دعا، براساس روايات، برترين عبادت، نردبان سعادت، علّت سلامت، و محبوب ترين كار در پيشگاه حضرت رب، و سلاح مؤمن، ستون دين، و نور آسمان ها و زمين است.

دعا، كليد كاميابی، راه رهايی، فزونی بخش روزی، اسلحه پيامبران، بر گرداننده قضا و قدر، سبب جلب رحمت حق، وسيله آمرزش، دروازه توبه، مايه جوشش فيوضات الهيه و درمان دردهای فكری و درونی و جسمی است. «1» دعا، عملی الهی، تكليفی اسلامی، عبادتی كم نظير، حقيقتی بی قرين، دوست همه ايام به ويژه زمان گرفتاری، يار و مددكار

______________________________
(1) اصول كافی ج 2 ص 339- 341




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^