فارسی
چهارشنبه 05 ارديبهشت 1403 - الاربعاء 14 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 1
100% این مطلب را پسندیده اند

چرا دعای ما دیر به استجابت می رسد ؟

1. همه می‌دانیم که خداوند متعال غنی بالذات است یعنی در دایره وجودی او هیچ‌گونه فقر و نیازی راه ندارد، بعلاوه خداوند متعال رحمت مطلق است و جهان با گستره بی‌نهایتش نشان رحمت بی‌منتهای الهی است (وَسِعْتَ کُلَّ شَیْءٍ رَحْمَهً)  آفرینش موجودات گوناگون و ساز و برگ زندگی و تامین مایحتاج حیات نشان از مهربانی او دارد و این هیچ جای انکار نیست.

و از طرفی انسان همچون سایر موجودات، موجودی نیازمند به افاضه فیض و لطف الهی است (اَنْتُمُ الْفُقَراءُ اِلَى اللهِ وَاللهُ هُوَ الْغَنِیُّ الْحَمِیدُ).

2. بخش اعظمی از احتیاجات حیات ما را بدون این که درخواست کنیم خدای متعال در اختیار ما قرار داده است، نعمت آب، نعمت اکسیژن،‌ نعمت حیات و ...

اما پروردگار متعال دوست دارد که بندگانش با او به نجوا و مناجات و راز و نیاز بپردازند. انسان را به گوهر عقل و خرد آراسته ساخت تا مانند سایر حیوانات خود را اسیر شکم و شهوت نسازد و به هدف والایی به نام عبودیت و تقرب به حقّ بیاندیشید هم چنان که انبیاء و اولیاء الهی این گونه بوده و هستند.

3. درباره دعا باید بدانیم: اوّلا: دعا چون نردبانی برای رسیدن به حل مشکلات مادی و معنوی است، دعا برای انسان مومن چون اسلحه‌ای در هیاهوی حوادث و مصائب و مشکلات است.

دعا روح و مغز عبادت است (الدّعا مخّ العباده) زیرا عبادت به معنای اظهار نیاز و خشوع در برابر خدای بی‌نیاز با جلال و جبروت است.

دعا صرف نظر از اجابت و عدم اجابت آن یک پیوند عاشقانه بین عبد و خداوند مهربان است، پیوندی که دل او را از هر گسستگی و تزلزل حفظ می‌کند.

دعا چون کوهی استوار، پشتوانه انسانی است که در برابر سیل عظیم حوادث زندگی قرار دارد.

اگر به زندگی انبیاء و اولیاء حق نگاه کنیم می‌بینیم در حالی که به کم‌ترین متاع دنیا قانع بودند امّا بیش‌ترین بهره را از فیض دعا و راز و نیاز با حق داشتند، زیرا آن‌ها به دعا به عنوان یک عبادت می‌نگریستند.

4. دعا دارای شرایطی است که وقتی آن آداب و شرایط جمع شود به استجابت نزدیک می‌شود، البته ممکن است تمام شرایط را دعا کننده فراهم کند اما مصلحت او این باشد که دعایش مستجاب نگردد یا در اجابت تاخیر گردد، که در این صورت نیز در احادیثی وارد شده است که اگر خدای متعال استجابت دعا را به مصلحت بنده‌اش نبیند به گونه‌ای دیگر برای او جبران می‌کند یا آن دعا را برای او به عنوان عمل صالح ذخیره می‌کند.

در حالات بعضی انبیاء الهی می‌خوانیم گاه مدت‌های مدیدی اجابت دعای آن‌ها به تاخیر می‌افتاد.

5. مهم‌ترین شرط اجابت دعا عبارت از حُسن ظن به خدای متعال و امید به استجابت اوست، و این که انسان از اوّل با ناامیدی به دعا بپردازد یا سوء ظنّ به لطف الهی داشته باشد خود از موانع اجابت دعاست.

خوب است به این حدیث توجه فرمایید: گاهی از اوقات دیر اجابت شدن دعا به خاطر این است که خدا راز و نیاز و صدای مناجات بنده‌اش را دوست می‌دارد و لذا اجابت او را به تاخیر می‌اندازد تا بیش‌تر صدایش را بشنود.

0
100% (نفر 1)
 
نظر شما در مورد این مطلب ؟
 
امتیاز شما به این مطلب ؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب

چگونه محبت خود را به امام حسین افزایش دهم؟ مدتی ...
هدف خلقت فرشتگان چیست؟
چگونه در نماز حضور قلب داشته باشيم ؟
براي رسيدن به اعلی عليين و سير و سلوک چه بايد كرد؟
برای در امان ماندن از جن زدگی چه باید کرد؟
چرا همه پیامبران و امامان مرد بودند؟
پرداختن به طريقت مهم است يا شريعت، چرا؟
شرایط استجابت دعا چیست و علت تاخیر استجابت چه می ...
از کجا بفهمیم که خداوند توبه ما را قبول کرده است؟
آیا سحر و جادو واقعیت دارد؟

بیشترین بازدید این مجموعه

با توجه به این که علم خداوند ازلی است، این علم ...
چگونه بفهميم كه خداوند ما را دوست دارد و از ...
عشق چيست و چگونه ميتوان به عشقي پاك دست يافت؟
چگونه هميشه به یاد مرگ باشیم؟
آیا تا به حال کسانی حدس زده اند که حضرت زهرا(س) در ...
چگونه امام موسی کاظم (ع) که همیشه در زندان بودند، ...
راه ترک خودارضایی ( استمنا ) چیست؟
برای در امان ماندن از جن زدگی چه باید کرد؟
کدام پیامبران زنده هستند؟
حدیث «وِلایةُ عَلی بنِ اَبی طالِبْ حِصْنی فَمَنْ ...

 
نظرات کاربر

پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^