فارسی
چهارشنبه 05 ارديبهشت 1403 - الاربعاء 14 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه
0
نفر 0
تاریخ انتشار : 10 تير 1388 ساعت 07:22 صبح

لزوم شناخت بهتر اسلام توسط غرب


شرکت‌کنندگان در همایش "الازهر و غرب؛ ضوابط و حدود گفتگو" در قاهره با اشاره به اینکه غرب نیاز به شناخت بیشتر اسلام و مسلمانان دارد، اعلام کردند: اساس تمدنها پیشرفت مادی و معنوی انسان است تا زمینه تسامح، قبول دیگران و آزاداندیشی میان فرهنگها و ادیان فراهم شود. 
به گزارش شيعه آنلاين به نقل از اسلام آنلاین، دکتر محمود حمدی زقزوق وزیر اوقاف مصر در چهارمین همایش فارغ التحصیلان الازهر با عنوان "الازهر و غرب؛ ضوابط و حدود گفتگو" در قاهره با اشاره به اینکه گفتگو میان الازهر و غرب نیازمند بازگشت اعتماد میان اسلام و غرب است، اظهار داشت: به علت جنگی که غرب علیه مسلمانان راه انداخته، احساسات مسلمانان فرو ریخته، از این رو غرب باید این دیدگاه را از بین ببرد. وی با بیان اینکه مسلمانان از سیاست غرب مقابل جهان اسلام راضی نیستند، تصریح کرد: علت این امر مسئله فلسطین و ادامه نسبت مسلمانان به خشونت و ترور به صورتی است که حقیقت ندارد. اسلام قاطعانه برخورد تمدنها را رد می کند، زیرا اساس تمدنها پیشرفت مادی و معنوی انسان است تا تسامح، قبول دیگران و آزاد اندیشی برای فرهنگها و ادیان ایجاد شود.وزیر اوقاف مصر با تأکید بر اینکه در طول تاریخ یاد گرفتیم جنگها مشکلی را حل نمی کنند بلکه به آنها می افزاید، گفت: به جای آن باید ازگفتگو که تنها زبان تمدنی است و ویژه انسان است و اسلام نیز خواستار شده، استفاده شود که تفاهم مشترک را به دنبال دارد زیرا غرب نیاز به شناخت بیشتر اسلام و مسلمانان دارد.
زقزوق افزود: نباید درباره تاریخ روابط فرهنگی میان تمدن اسلام و غرب اظهار تجاهل کرد، زیرا این تجاهل چهره غلطی در تمامی این روابط ایجاد می کند. مسلمانان به جز عدالت نمی خواهند، به ویژه اینکه جنگ مشکلات را حل نمی کند.دکتر احمد طیب رئیس دانشگاه الازهر نیز با اشاره به اینکه غرب در مقابل مسلمانان انصاف و عدالت را رعایت نکرده است، یادآور شد: ما از سوی مؤسسات دینی و سیاسی غرب متهم می شویم به اینکه اسلام دین خشونت و کشتار است، حال آنکه تمامی تلاشهای ما برای تبیین حقیقت اسلام شکست خورده است.وی علت این شکست را بحران میان مسلمانان و غرب عنوان کرد که نگاهی نادرست میان طرفین وجود دارد که غربیها به منظور از بین بردن این بحران و چهره نادرست اسلام تلاش نمی کنند. از سوی دیگر مسلمانانی درغرب زندگی می کنند که آنها شیوه تمدنی خاصی دارند که باید به آن احترام گذاشت و این گفتگوها میان مسلمانان و غرب باید بر اساس قبول تکثرات، احترام به نظر دیگری و آزاداندیشی در جهان باشد.محمد سید طنطاوی شیخ الازهر با اشاره به اینکه گفتگوی غرب با اسلام صلح جهانی را محقق می کند، افزود: شریعت اسلام دارای احکامی است که بر رعایت مصالح مردم و مبارزه با فساد تأکید دارد که گوهر شریعت مبارزه با افراط است.چهارمین همایش بین المللی "فارغ التحصیلان الازهر" که انجمن فارغ التحصیلان الازهر مصر با عنوان "الازهر و غرب؛ ضوابط و حدود گفتگو" برگزار می کند، از یکشنبه 28 ژوئن (7 تیرماه) به مدت 3 روز در قاهره برگزار می شود. تفاهیم میان مسلمانان و مسیحیان در آمریکا، بازنگری روابط میان آمریکا و جهان اسلام، منابع ارزشمند گفتگو میان اسلام و غرب از موضوعات مورد بررسی در این همایش هستند.

منبع : شیعه آنلاین

0
0% (نفر 0)
 
نظر شما در مورد این مطلب ؟
 
امتیاز شما به این مطلب ؟
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی:

آخرین مطالب

پیام استاد انصاریان پیرامون عملیات وعده صادق
اعلام برنامه مراسم شب‌های قدر رمضان 1403
برنامه سخنرانی استاد انصاریان در ماه رمضان اعلام ...
مراسم نکوداشت مقام علمی و فرهنگی استاد انصاریان ...
در عرفان اهل‌بیت(ع) مطلقا برتری نژادی مطرح نیست
اعلام برنامه استاد انصاریان در ایام نیمه ماه رجب
پیام استاد انصاریان در پی حادثه تروریستی کرمان
در روایات همواره به نیکی از مردم یمن یاد شده است
مسئولیت سنگینی بر دوش روحانیون قرار گرفته است
اعلام برنامه سخنرانی استاد انصاریان در ایام ...

بیشترین بازدید این مجموعه

رد پای استعمار پیر در ایجاد مسأله «سرزمین موعود»
بررسی مسائل حقوقی در اسلام از دیدگاه قرآن در ...
همایش بین‌المللی «کربلا» در ترکیه
گزارش از برنامه‌ سخنرانی استاد عرفان و اخلاق ...
حاج رضا انصاریان که بود؟+عکس
استاد انصاریان: پیشوا قرار دادن هر کسی به جز ...
افتتاح قریب الوقوع بخش غربی صحن بزرگ حضرت ...
عکس خبری/ ادامه پروژه توسعه مقام صاحب الزمان(عج) ...
نسخه الکترونیکی ترجمه کتاب «اصول کافی» به قلم ...
پیام استاد انصاریان پیرامون عملیات وعده صادق

 
نظرات کاربر

پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^