فارسی
جمعه 31 فروردين 1403 - الجمعة 9 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

فضیلت زیارت حضرت رسول خدا(ص) و حضرت فاطمه زهرا(ع) و ائمه بقیع(ع)

نحوه نمایش

مطلب قبلی اذن دخول حرم های شریفه
کیفیت زیارت حضرت رسول خدا(ص) در مدینه مطلب بعدی
آگاه باش که در حق همۀ مردم به ویژه حاجیان مستحب مؤکد است، مشرّف شدن به زیارت روضه‌ی مطهّره و آستانه منوّره‌ی فخر عالمیان حضرت سید المرسلین محمّد بن عبدالله(صلوات‌الله‌وسلامه‌علیه) و ترک زیارت آن حضرت، سبب جفا در حق او در قیامت است و شیخ شهید فرموده: اگر مردم زیارت آن جناب را ترک کنند، بر امام است که ایشان را برای رفتن به زیارت آن حضرت مجبور کند، زیرا ترک زیارت آن حضرت انگیزۀ جفای حرام است.

شیخ صدوق از امام صادق(علیه‌السلام) روایت کرده: هرگاه یکی از شما حج نماید، باید حجّش را به زیارت ما به پایان برساند، زیرا زیارت ما از کمال تمامی حجّ است؛

و نیز از امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) روایت کرده: حجّ خود را به زیارت رسول خدا(صلی‌الله‌علیه‌وآله) کامل کنید که ترک زیارت آن حضرت پس از حج جفا و خلاف ادب است و شما را به این زیارت دستور داده‌اند و به زیارت قبری چند که خدا حق آن‌ها و زیارت آن‌ها را بر شما لازم کرده بروید و کنار آن قبرها از خداوند طلب روزی کنید.

و نیز از ابوالصّلت هروی روایت کرده که: خدمت حضرت رضا(علیه‌السلام) عرض کردم: یابن رسول الله، چه می‌فرمایی در حدیثی که اهل آن روایت می‌کنند: که مؤمنان در بهشت از منازلشان پروردگار خود را زیارت می‌کنند؟ (کنایه از این‌که معنی حدیث اگر حدیث صحیحی باشد چیست؟ با آنکه شامل مطلبی است که به حسب ظاهر با اعتقاد حق هماهنگی ندارد.)
حضرت پاسخ او را به این صورت فرمودند:
ای اباصلت، خدا پیامبرش محمّد(صلی‌الله‌علیه‌وآله) را از همۀ آفریده‌هایش حتی از پیامبران و ملائکه افضل قرار داد و طاعت او را طاعت خود و بیعت با او را بیعت با خود و زیارت او را زیارت خود شمرد، چنان‌که فرمود:
﴿مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطٰاعَ اللَّهَ
هرکه از پیامبر اطاعت کند در حقیقت از خداوند اطاعت کرده است.
و فرمود:
﴿إِنَّ الَّذِينَ يُبٰايِعُونَكَ إِنَّمٰا يُبٰايِعُونَ اللّٰهَ يَدُ اللّٰهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ
بی‌گمان آنان‌که با تو بیعت می‌کنند جز این نیست که با خداوند بیعت می‌کنند، دست [قدرت] خداوند فراتر از قدرت آنان است.
و رسول خدا(صلی‌الله‌علیه‌وآله) فرمود: هرکه مرا در حال حیات یا پس از مرگ زیارت کند، چنان است که خدا را زیارت کرده باشد تا پایان روایت.

حمیری در کتاب «قرب الأسناد»، از حضرت صادق(علیه‌السلام) روایت کرده: رسول خدا(صلی‌الله‌علیه‌وآله) فرمود: هرکه مرا در حیات یا پس از ممات زیارت کند، روز قیامت شفیع او می‌شوم.

در حدیثی آمده: امام صادق(علیه‌السلام) روز عیدی در مدینه بود، به زیارت رسول خدا(صلی‌الله‌علیه‌وآله) رفت و به آن حضرت سلام داد و فرمود: ما بر اهل همه شهرها خواه مکه و خواه غیر مکه برتری داریم، به علّت زیارت و سلاممان به رسول خدا(صلی‌الله‌علیه‌وآله).

شیخ طوسی در «تهذیب»، از یزید بن عبدالملک روایت کرده است و او از پدرش، از جدّش: که خدمت حضرت فاطمه مشرّف شدم، آن حضرت به سلام بر من پیشی گرفت، آنگاه از من پرسید برای چه آمده‌ای؟ عرض کردم: برای طلب برکت و ثواب؛ فرمود: مرا خبر داد پدرم و اینک حاضر است که هر که بر او و بر من سه روز سلام کند، خدا بهشت را بر او واجب کند؛ گفتم: در حیات او و شما؟ فرمود: آری و نیز پس از مرگ ما.

علاّمه مجلسی (رحمة‌ الله‌ علیه) فرموده: در حدیث معتبر از عبدالله‌ بن‌ عباس نقل است که رسول خدا (صلی‌ الله‌ علیه‌ و آله) فرمود: هرکه امام حسن (علیه‌ السلام) را در بقیع زیارت کند، قدمش بر صراط ثابت باشد، روزی که قدم‌ها از آن بلغزد.

در کتاب «مُقنعه» از حضرت صادق(علیه‌السلام) روایت شده: هرکه مرا زیارت کند، گناهانش آمرزیده شود و تهیدست و پریشان نمیرد.

شیخ طوسی در «تهذیب» از حضرت عسکری(علیه‌السلام) روایت کرده: هرکه حضرت صادق(علیه‌السلام) و پدرش حضرت باقر(علیه‌السلام) را زیارت کند درد چشم نکشد و بیماری و دردی به او نرسد و مبتلا نمیرد.

ابن قولَوَیه در کتاب «کامل الزیارات»، از هشام بن سالم از امام صادق(علیه‌السلام) روایتی طولانی آورده که بخشی از جملات آن این است: مردی به محضر امام صادق(علیه‌السلام) شرفیاب شد و عرض کرد: آیا پدرت را باید زیارت کرد؟ فرمود: آری، عرضه داشت: برای کسی که او را زیارت کند چه پاداشی است؟ فرمود: اگر اعتقاد به امامت او داشته باشد و از او پیروی کند، بهشت پاداش اوست؛ عرض کرد: کسی که از زیارت او روی‌گردان شود چه خواهد شد؟ فرمود: در «یوم الحسرة» که روز قیامت است حسرت خواهد داشت.

احادیث در این بخش بسیار است و برای متذکر شدن ما همین اندازه کافی و وافی است.


- کیفیت زیارت حضرت رسول خدا(ص) در مدینه
- اعمال روضه منوره رسول خدا(ص)
- زیارت حضرت فاطمه زهراء(س)
- زیارت حضرت رسول خدا(ص) از راه دور
- زیارت حضرت رسول خدا(ص) و ائمه هدی(ع) در روزهای جمعه از راه دور
- صلوات بر حضرت رسول خدا(ص) و فضیلت آن
- زیارت ائمه بقیع(ع)

مطلب قبلی اذن دخول حرم های شریفه
کیفیت زیارت حضرت رسول خدا(ص) در مدینه مطلب بعدی

[

فوایدزیارت پیامبر

]
لینک کوتاه

پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^