فارسی
پنجشنبه 06 ارديبهشت 1403 - الخميس 15 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

مرگ و فرصت ها، ص: 348

مبالغه اين گونه حصری به كار برده است.

اغتنام فرصت پول داری

دومين فرصتی كه پيغمبر اكرم صلی الله عليه و آله در روايات گوشزد كرده اند، فرصت پول داری و ثروتمند بودن است. خدا راجع به پول در چند جای قرآن حرف زده است. از سوره بقره تا جزء سی ام. اولين آيه راجع به پول در سوره بقره و آخرين آيه از سوره ماعون است. اما اولين آيه:

«ذلِكَ الْكِتابُ لا رَيْبَ فِيهِ هُدیً لِلْمُتَّقِينَ* الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَ يُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ يُنْفِقُونَ» «1»

تا پول اضافه داری، آن را با خدا معامله كن. پول را در بانك گذاشته ای، چه ثوابی دارد؟

در سوره توبه می گويد: تمام اين پولها را در قيامت گداخته می كنند و به پشت و رو و پهلوی بخيل به صورت فلز گداخته می چسبانند و او را در جهنم می اندازند، و به آنها می گويند:

«هذا ما كَنَزْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ فَذُوقُوا ما كُنْتُمْ تَكْنِزُونَ» «2»

اين، همان پول هايی بوده كه در خزينه، گاوصندوق و بانك گذاشتی و خيال می كردی كه هميشه زنده هستی و از اين پول ها استفاده می كنی و می خوری.

پول هايی را كه در راه من ندادی، همه را با تو به جهنم می فرستم.

«يَوْمَ يُحْمی عَلَيْها فِي نارِ جَهَنَّمَ فَتُكْوی بِها جِباهُهُمْ وَ جُنُوبُهُمْ وَ ظُهُورُهُمْ» «3»

روزی كه تمام پول ها را در آتش جهنم می گدازم و همه اين فلزهای گداخته شده را به صورت و پشت و پهلوی آنها می چسبانم و می گويم: تا ابد در جهنم با

______________________________
(1)- بقره (2): 2- 3؛ «در [وحی بودن و حقّانيّت ] اين كتابِ [با عظمت ] هيچ شكی نيست؛ سراسرش برای پرهيزكارانْ هدايت است.* آنان كه به غيب ايمان دارند و نماز را بر پا می دارند و از آنچه به آنان روزی داده ايم، انفاق می كنند.»

(2)- توبه (9): 35؛ «اين است ثروتی كه برای خود اندوختيد، پس كيفر زراندوزی خود را بچشيد.

(3)- توبه (9): 35؛ «روزی كه آن اندوخته ها را در آتش دوزخ به شدّت گرما دهند و پيشانی و پهلو و پشتشان را به آن داغ كنند [و به آنان نهيب زنند].»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^