فارسی
جمعه 10 فروردين 1403 - الجمعة 18 رمضان 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

حلال و حرام مالی، ص: 537

می دانم. «1» زيرا من عبدالله و با خدا هستم، با خدا زندگی می كنم. اگر زندگی من غير از اين باشد، من هم مثل ديگران ضرر می كنم و اين ضرر هم در قيامت ابداً قابل جبران نيست. كسی كه ضرر كرده است، چگونه در قيامت می خواهد خود را از عذاب جهنم نجات بدهد؟

دعوت بر اساس بصيرت

«قُلْ هذِهِ سَبِيلِي»

بگو: اين راه من است،

«أَدْعُوا إِلَی اللَّهِ»

مسئوليت و وظيفه دارم كه همه شما را به طرف پروردگار عالم دعوت كنم. اما به مردم اين مطلب را هم بگو كه اين دعوت بر اساس روشن بينی و بصيرت است، اين دعوت، كوركورانه و جاهلانه نيست، دعوتی عالمانه، آگاهانه و بر اساس بينايی و بيداری است. نه تنها من، دعوتم بر اساس بيداری و بينايی است بلكه دعوت پيروان واقعی من بر اساس همين بينايی است.

«أَدْعُوا إِلَی اللَّهِ عَلی بَصِيرَةٍ أَنَا وَ مَنِ اتَّبَعَنِي»

البته در روايات ما آمده: اين «مَنِ اتَّبَعَنِي» در درجه اول دوازده امام معصوم هستند كه با بصيرت باطنی از مردم دعوت می كنند. وقتی می فرمايد: اين عمل

______________________________
(1)- نهج البلاغه: خطبه 191؛ «من كلام له عليه السلام في معاوية: وَ اللَّهِ مَا مُعَاوِيَةُ بِأَدْهَی مِنِّي وَ لَكِنَّهُ يَغْدِرُ وَ يَفْجُرُ وَ لَوْ لَاكَرَاهِيَةُ الْغَدْرِ لَكُنْتُ مِنْ أَدْهَی النَّاسِ وَ لَكِنْ كُلُّ غُدَرَةٍ فُجَرَةٌ وَ كُلُّ فُجَرَةٍ كُفَرَةٌ وَ لِكُلِّ غَادِرٍ لِوَاءٌ يُعْرَفُ بِهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَ اللَّهِ مَا أُسْتَغْفَلُ بِالْمَكِيدَةِ وَ لَاأُسْتَغْمَزُ بِالشَّدِيدَةِ.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^