فارسی
جمعه 10 فروردين 1403 - الجمعة 18 رمضان 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

حلال و حرام مالی، ص: 354

ديگر نيز «قلب».

بنا به فرموده محققان، صاحبدلان، اهل بصيرت و پاكان، هر كدام از اين حقايقی كه نام برديم، روزی و غذاهايی را نياز دارند كه پروردگار مهربان عالم براساس نياز هر كدام آن را مقرّر فرموده است.

رزق بدن، طعام مادی است، رزق نفس، مايع های تقوايی، رزق روح، نور پروردگار مهربان عالم، رزق عقل، علم و معرفت، رزق قلب نيز ايمان است.

ايمانی كه در سوره مباركه بقره مطرح است: ايمان به خدا، معاد، فرشتگان، انبيا و پيامبران و كتب آسمانی نازل شده قبل از قرآن و خود قرآن مجيد.

اينجا سؤال بسيار اساسی مطرح است و آن اين است كه آيا خود انسان توان تأمين اين ارزاق را دارد؟ همچنين كيفيت اين ارزاق را خود او می تواند بفهمد؟ يا نه، در اينجا حتماً بايد منبع يا منابعی به او كمك كنند تا بتواند رزق واقعی اين حقايق را تأمين كند؟

گرفتن رزق مادی و معنوی

اگر به معارف الهيه، آيات قرآن مجيد و روايات ريشه داری كه از وجود مبارك رسول خدا صلی الله عليه و آله و ائمه طاهرين عليهم السلام صادر گرديده است دقت كنيم، می بينيم اين ها با دليل و برهان ثابت می كنند كه ما برای تأمين ارزاق واقعی اين حقايق به معلم، حكيم، دليل و حجّت نيازمند هستيم كه در آيات و روايات به ما معرفی شده اند:

كه در مرحله اول، خود پروردگار مهربان عالم است و در مراحل بعد، وجود مبارك رسول خدا صلی الله عليه و آله و ائمه طاهرين عليهم السلام كه اگر ما به آنها متوسل شويم و آنها را اعتقاداً به عنوان معلم، رهبر و كارگردانان واقعی انتخاب كنيم، در كنار اعتماد و توسل به آنها و يادگيری تعاليم لازم از آنها، رزق پاك، با كيفيت، حلال و مفيد بدن را تأمين خواهيم كرد.







گزارش خطا  

^