فارسی
جمعه 10 فروردين 1403 - الجمعة 18 رمضان 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ترجمه نهج البلاغه، ص: 495

خودداری نكند، و سخاوتمندی كه به خيرش بخل نورزد، و تهيدستی كه آخرتش را به دنيايش نفروشد. زمانی كه دانشمند دانشش را ضايع نمايد نادان از فراگيری علم خودداری كند، و وقتی ثروتمند به نيكی اش بخل ورزد تهيدست آخرتش را به دنيايش بفروشد. ای جابر، كسی كه نعمت خدا بر او زياد شود نياز مردم به او بسيار گردد، پس كسی كه به ادای واجبات مالی برخيزد نعمتش را در گردونه دوام و بقا قرار داده، و آن كه به واجب مالی اقدام نكند ثروتش را در معرض زوال و نابودی نهاده.

حكمت 373

ابن جرير طبری در تاريخش از عبدالرحمان پسر ابی ليلی فقيه، همان كسی كه برای جنگ با حَجاج همراه ابن اشعث بيرون رفت، در گفتاری كه برای ترغيب مردم به جنگ ايراد كرد، چنين گفت: من از علی- كه خداوند درجه اش را در ميان صالحين بلند گرداند، و ثواب شهداء و صدّيقين را به او عنايت كند- در روزی كه با اهل شام روبرو شديم شنيدم می فرمود:

ای مردم مؤمن، هر كس ببيند ستمی را كه به كار گرفته می شود، يا منكری را كه مردم را به آن دعوت می كنند، پس آن را به دل انكار كند سالم مانده و گناهی بر او نمی باشد، و كسی كه به زبان انكار كند پاداش الهی يافته و مقامش از اولی بهتر است، و كسی كه با شمشير به انكار برخيزد تا رايت توحيد بلند، و پرچم ستمكاران پست گردد، او كسی است كه به راه رستگاری رسيده، و قيام به راه خدا نموده، و نور يقين در دلش روشن گشته است.

حكمت 374

امام عليه السلام را كلامی ديگر در زمينه همين معناست: از اين مردم كسی است كه به دست و زبان و قلبش به انكار برمی خيزد، چنين انسانی خصلت های خوب را به كمال رسانده و كسی است كه به زبان و دل انكار می كند و دست به برنامه ای نمی برد، چنين انسانی به دو خصلت از خصلت های خوب چنگ زده، و خصلتی







گزارش خطا  

^