فارسی
پنجشنبه 09 فروردين 1403 - الخميس 17 رمضان 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ترجمه مفاتيح الجنان، ص: 56

و هركه حرمت جمعه را آنچنان كه شايد نگاه ندارد و حقش را تباه كند، يا اين كه نماز جمعه به جا نياورد، يا در آن مرتكب محرمات الهی شود، به يقين خدا او را در آتش دوزخ بسوزاند، مگر آنكه توبه كند. و به سندهای معتبر از حضرت باقر عليه السّلام روايت شده:

آفتاب در روزی بهتر از جمعه طلوع نكرده، و هنگامی كه پرندگان در روز جمعه به يكديگر می رسند به هم سلام می كنند و می گويند:

امروز روز باارزشی است. و به سند معتبر از حضرت صادق عليه السّلام روايت شده: هركه روز جمعه را دريابد، بايد به كاری جز عبادت نپردازد، چه در اين روز خدا گناه بندگان را می آمرزد و رحمت خويش را بر آنان نازل می كند. البته فضايل شب و رزو جمعه بيشتر از آن است كه در اين سطور كوتاه بيان شود.

اعمال شب جمعه

شب جمعه را اعمال بسياری است كه ما در اينجا تنها به ذكر چند عمل بسنده می كنيم. اوّل: بسيار گفتن «سبحان اللّه، و اللّه اكبر، و لا اله الّا اللّه» و زياد صلوات فرستادن، روايت شده: جمعه، شبش تابناك و روزش بس روشن است، پس ذكر «سبحان اللّه، و اللّه اكبر، و لا اله الّا اللّه» بگوئيد و بر محمّد و آل محمّد بسيار صلوات فرستيد و در روايت ديگر آمده:

كه كمترين صلوات در اين شب، صد مرتبه است، و هرچه بيشتر باشد بهتر است. و از امام صادق عليه السّلام روايت شده: صلوات بر محمّد و آل محمّد در شب جمعه با هزار كار نيك برابر است و هزار گناه را پاك می كند و مقام انسان را هزار درجه بالا می برد و مستحب است كه پس از نماز عصر پنجشنبه تا آخر روز جمعه بر محمّد و آل محمّد بسيار صلوات فرستند. و با سند صحيح از حضرت صادق عليه السّلام روايت شده: هنگام عصر روز پنجشنبه فرشتگان از آسمان با قلمهای طلا و صحيفه های نقره فرود می آيند و در عصر پنجشنبه و شب وروز جمعه تا هنگام غروب خورشيد جز صلوات بر محمّد و خاندان آن حضرت چيزی ننويسند. و شيخ طوسی فرموده:

در روز پنجشنبه مستحبّ است فرستادن هزار صلوات بر محمّد و آل محمّد.

و در آن بگويد:

خدايا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و فرج ايشان را تعجيل نما، و دشمنانشان را از جن و انس







گزارش خطا  

^