فارسی
سه شنبه 04 ارديبهشت 1403 - الثلاثاء 13 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

پرسشها و پاسخها، ص: 3

انصاريان مد ظله العالی پرسيده شده و تحت اشراف معظم له توسط گروهی از محققين مورد اعتماد ايشان با توجه به مدارك ارزشمند شيعی پاسخ داده شده سپس مجموعه را ايشان ملاحظه فرموده و پس از اصلاح طبق نظرات قيّم علمی بر اساس آيات و روايات برای پرسشگران ارسال گرديده از آن همه بخش اعتقادی آن به صورت حاضر تقديم تشنگان معارف الهی می گردد. اميد آن است كه اين اثر نيز همانند آثار ديگر معظم له مورد توجه تشنگان معارف دينی قرار گيرد.

در پايان از كليه عزيزانی كه در نشر اين اثر ما را ياری نموده اند خصوصاً اساتيد و اعضاء محترم هيئت علمی مركز كمال تشكر و قدردانی را داريم.

مركز علمی تحقيقاتی دارالعرفان

واحد تحقيقات

فصل اول: ذات خداوند متعال

سؤال 1:

چگونه می توان وجود خدا را ثابت كرد؟

اعتقاد به وجود خداوند، اصل مشترك ميان همه اديان آسمانی است، قرآن كريم وجود خدا را امری روشن و بی نياز از دليل می داند و هرگونه شكّ و ترديد در اين باره را بی مورد تلّقی می كند و می فرمايد:

«أَ فِي اللَّهِ شَكٌّ فاطِرِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ» «1».

آيا در خدا كه آفريننده آسمان ها و زمين است، شكی هست؟

در حالی كه وجود خداوند امر روشنی است امّا قرآن برای كسانی كه می خواهند از راه تفكّر و استدلال خدا را بشناسند و شكّ و ترديد احتمالی را از ذهن خويش بزدايند راه هايی را پيش روی آن ها گشوده است كه مهم ترين، نزديك ترين و روشن ترين راه های خداشناسی و اثبات وجود خدا عبارتند از:

1- احساس وابستگی و نيازمندی انسان به موجودی كه برتر است و نيازمند نيست و اين همان ندای فطرت است كه او را به سوی آفريدگارش فرا می خواند:

«فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفاً فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْها» «2».

______________________________
(1) ابراهيم (14): 10.

(2) روم (30): 30.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^