فارسی
پنجشنبه 30 فروردين 1403 - الخميس 8 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

مرگ و فرصت ها، ص: 288

ضرر و زيان دارد و قابل جدا كردن نيست و اگر جدا شود، ديگر گناه نيست، يعنى عنوان گناه را ندارد.

همچنين اگر تمام جمعيت جهان دست به دست هم بدهند و بگويند: خدايا! ما همه مى‏خواهيم صد در صد سالم باشيم و هر چه خوبى در اين عالم هست، انجام دهيم، سرشت خوبى‏ها نيز منفعت است و نمى‏شود از آن گرفت و منفعت خوبى‏ها نيز شعور دارد و فقط در جيب انجام دهنده مى‏رود، در چنين صورتى، دستگاه پروردگار از خوبى خوبان، سودى نمى‏برد.

اينجا محبت خدا مطرح است كه به آن دو فرمود:

به اين درخت نزديك نشويد، اگر مفهوم اين درخت را گسترده‏تر كنيم و معناى آن را وسعت دهيم و بگوييم: فرزند آدم! به درخت ربا، زنا، رشوه، ستم، غضب، دروغ و در كل، به درخت گناه نزديك نشو در ظاهر شيرين است، اما «فَتَكُونا مِنَ الظَّالِمِينَ» اين حرف پروردگار است.

نهى خدا از باب محبت‏

اين محبت خدا به بندگان است كه: من به تو هشدار مى‏دهم كه اين خوردن، رفتن و نزديك شدن، ضرر دارد و ضرر آن متوجه خود تو است، نه من. پس در پرونده خدا مى‏خوانيم: خدا يعنى عاشق، محب، خيرخواه و دلسوز انسان، اينكه فرمود: نرو و نخور و حرف ابليس را گوش نده، ريشه در بخل ندارد، بلكه از باب محبت است، چون ممكن است كسى بگويد: خدايا! مگر تو بخيل هستى؟ اگر ما زنا كنيم، مشروب بخوريم، ربا بگيريم، چطور مى‏شود؟

مثل اين كه ما گريبان پدرى را بگيريم و بگوييم: با اين بچه چه كار دارى؟

نمى‏بينى دارد گريه مى‏كند؟ بى‏رحم! پدر نيز مى‏گويد: تند نرو، داد نكش، عصبانى نشو. من فقط يك كلمه به اين بچه گفتم: اين حبه‏اى كه دارى مى‏خورى شكلات‏




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^