فارسی
چهارشنبه 05 ارديبهشت 1403 - الاربعاء 14 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

مرگ و فرصت ها، ص: 220

مطلب جديدى ندارد. حضرت امام وقتى از شيخ انصارى مى‏خواست اسم ببرد، مى‏گفت: شيخ اعظم. در احوالات شيخ نوشته‏اند كه: تالى تلو معصوم است، ايشان اهل دزفول يا شوشتر بود.

از مرحوم شيخ وقتى مى‏پرسند: اين همه مايه علمى را از كجا آوردى؟ مى‏گويد:

از چهارسالگى كه در كاشان، خدمت نراقى بودم. چون او در زمان رياست علمى مرحوم سيد محمدباقر شفتى به اصفهان رفته بود و يك سال آنجا ماند، اما گفت: من در اين شهر استفاده علمى نكردم. بعد با پدرش به نجف رفت، مدتى در نجف بود، گفت: من آنجا نيز استفاده علمى نكردم. تا بعد شنيد كه عالمى در كاشان است.

رفت تا ببيند او چه مى‏گويد؟ آدمى كه خودش مجتهد بود و در مرز مرجع تقليد شدن بود، رفت ببيند كه ملااحمد نراقى كيست و چه مى‏گويد؟ وقتى به كاشان رفت، چهار سال، به طور مداوم ماند و به دزفول نرفت، از كاشان بيرون نرفت.

مرحوم نراقى چنين انسانى بود.

مرحوم نراقى از پله‏هاى منبر بالا رفت، نشست، نگاهى به جمعيت كرد و گريه كرد. بعد از روى منبر بلند شد كه پايين بيايد. كل منبرش همين بود. گفت: مردم! پدران ما اگر زنده شوند و در بين ما بيايند و اوضاع ما را ببيند، ما را كافر مى‏دانند.

اكنون اگر مرحوم نراقى زنده شود و بخواهد براى ما منبر برود، چه مى‏گويد؟

مكاشفه برزخى مرحوم نراقى‏

ايشان مى‏فرمايد: آن زمانى كه در نجف درس مى‏خواندم، روزى همسرم به من گفت: ملا احمد! در خانه چيزى براى خوردن نداريم. گفتم: باشد و بيرون آمدم.

اولياى خدا كه از خدا ناراضى و گله‏مند نمى‏شوند. بناى دنيا همين است. كانال روزى بعضى از افراد كم است، بعضى نيز هستند كه بيش از نيازشان به آنها مى‏رسد.

و بعضى كانال روزى‏شان متوسط يا زياد است.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^