فارسی
پنجشنبه 09 فروردين 1403 - الخميس 17 رمضان 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

مرگ و فرصت ها، ص: 1

سخن ناشر

در جهان پرتلاطم امروز، آيات پرشور الهى و كلام روح‏بخش معصومين و زمزم لايزال معارف شيعه مرهم جان‏هاى خسته و سيراب كننده تشنگان هدايت و رهايى جويندگان از ظلمت‏هاى نفس است. عالمان دينى و عارفان حقيقى غواصان اين اقيانوس بيكران معرفت‏اند كه گوهرهاى ناب علوم قرآن و اهل‏بيت عليهم السلام را به دست آورده و به مشتاقان حقيقت عرضه مى‏نمايند.

در اين ميان، كرسى منبر و خطابه رسانه ديرپا و سازنده‏اى است كه از ديرباز زمينه ارتباط و انتقال معارف دينى و مكارم اخلاقى را ميان عالمان و متعلمان فراهم كرده است و عالمان آگاه و هاديان دلسوز، كه عمر خويش را صرف تتبع و تحقيق در آثار علمى شيعه نموده‏اند، عباد اللّه را به مصداق كريمانه «ادْعُ إِلى‏ سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ»، با كلام نغز و لطيف خود به راه سعادت دعوت كرده‏اند.

مجموعه حاضر، كه با عنوان «سيرى در معارف اسلامى» در مجلدات مختلف و موضوعات متنوع در اختيار خوانندگان محترم قرار مى‏گيرد، مجموعه مباحث عالمانه و ارزشمند محقق ارجمند حضرت استاد حسين انصاريان، مدظله العالى، است كه يكى از عالمان برجسته و ميراث‏داران گوهر سخن در زمان خويش است كه استوارى كلام و لطافت بيان نافذشان بر اهل نظر پوشيده نيست.

اين گنجينه ارزشمند حاصل نيم قرن مجاهدت علمى و تبليغى حضرت استاد جهت نشر و ترويج فرهنگ غنى شيعه بر كرسى بحث ونظر مى‏باشد كه به منظور پربارتر ساختن محتواى تبليغ دينى در جامعه و استفاده بيشتر طلاب محترم علوم دينى به زيور طبع آراسته مى‏شود.

در اين مجموعه گرانقدر، تلاش شده است با تكيه بر ويرايشى روشمند و دقيق- كه شرح آن در يادداشت ويراستار آمده است- ساختار هنرمندانه مباحث و سبك استاد در ارائه سخن از بين نرود، تا ضمن نشرفرهنگ انسان ساز آل اللّه عليهم السلام شيوه منحصر به فرد استاد در تبيين معارف دينى نيز حفظ شده و به مشتاقان ارائه گردد.

مجلّدى كه اكنون تقديم خوانندگان گرامى مى‏شود بيست و ششمين اثر از اين مجموعه سترگ و دربردارنده 27 گفتار در باب مرگ و فرصت‏ها و مطالب گوناگون آن مى‏باشد كه مربوط به سخنرانى‏هاى استاد در ماه رمضان 1383 در حسينيه مكتب النبى تهران است.

اين مكتوب، علاوه بر در برداشتن متن سخنرانى كه لاجرم سبك و سياق متن را نيز گفتارى مى‏سازد، از فوايد زير خالى نيست:

- عنوان بندى مناسب و تفكيك مطالب و موضوعات.

- استخراج مصادر آيات و روايات و ارائه مطالب متنوع ديگر در پى‏نوشت.

- ذكر نام مستقل براى هر بحث (در انتخاب نام هر مجلد و نيز هر گفتار غلبه موضوع مدنظر بوده است، نه انطباق كامل موضوع و محتوا)

- مجموعه متنوع فهرست‏ها و ...

در پايان، با اميد به اين كه اين اثر مورد رضايت حضرت حق و اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام و مقبول نظر مبلغان دينى قرار گيرد، لازم است از استاد انصاريان، دامت بركاته، كه اين فرصت مغتنم را در اختيار قرار دادند سپاسگزارى نماييم.

مركز علمى تحقيقاتى دارالعرفان‏

پيش گفتار مؤلف‏

«الحمد لله و الصلاة على رسول الله و على آله آل الله»

پايه گذار منبر و جلسات سخنرانى براى رشد و هدايت جامعه وجود مبارك پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله بود. ارزش تبليغ دين از طريق منبر و جلسات تا جايى بود كه خود رسول اكرم صلى الله عليه و آله تا روز پايان عمرشان با كمال اخلاص به بيان معارف دين پرداختند و در اين راه زحمات سنگينى را متحمل شدند. پس از پيامبر، وجود مقدس اميرمؤمنان عليه السلام اداى اين تكليف الهى به عهده گرفتند كه بخشى از سخنرانى‏هاى آن حضرت در كتاب بى‏نظير نهج البلاغه موجود است.

امامان معصوم، به ويژه حضرت باقر و حضرت صادق عليهما السلام نيز تا جايى كه فرصت در اختيارشان قرار گرفت و مزاحمتى از جانب حكمرانان بنى اميه و بنى‏عباس برايشان پيش نيامد اين مهم را به صورت بيان معارف الهى و رشته‏هاى مختلف علوم به صورتى كه حجت تا قيامت بر همگان تمام باشد به عهده گرفتند و ديگران را كه مورد اعتمادشان در علم و عمل بودند به اين مسأله تشويق كردند.

عالمان مخلص و باعمل شيعه براى حفظ دين خدا و تبليغ معارف الهيه بر اساس قرآن و فرهنگ اهل بيت قرن به قرن تا به امروز كه سال 1387 هجرى شمسى است اين جايگاه عظيم را حفظ كردند؛ شخصيت‏هايى چون شيخ مفيد، شيخ صدوق، شيخ‏







گزارش خطا  

^